Флют класичний 250 г

Одна з версій походження багета, відома нам з Франції. На початку 20-го століття в Парижі вийшов закон, який забороняв відчиняти пекарні та булочні раніше 4-ої години ранку. Тому пекарі не встигали поставляти свіжий хліб своїм замовникам. Але вони вийшли з положення та вигадали хліб швидкого приготування, який і назвали багетом. Ще, багети прийнято ламати руками. З цим теж пов’язана одна історія. Копачі метрополітену в Парижі, здається, часто сварились, і , маючи з собою ножі для нарізання хліба, діло часто до поножовщини. Тоді, керівник будівництва попросив пекарів виготовити хліб, який би працівники могли ламати руками, щоб відібрати у них ножі.
У нас є кілька різновидів хліба, який ламається руками:
Флют (flûte — дослівно «флейта») – даний різновид хліба часто плутають з багетом… Але флют коротший за багет.
Багет (baguette — дослівно «паличка» або «жезл»). Є ще кільки підвидів багетів: формові (виробляються на заводах), класичні (мають хрустку золотисту скоринку) та багети-фаріне (припудрені борошном).
Флют класичний — виготовлений з пшеничного борошна та на основі закваски.